0800200000

Možné príčiny nedostatočnej menštruácie

Možné príčiny nedostatočnej menštruácie
gynekológia
aktualizované: 28 August 2024
Čítať 12 minút Zverejnené: 28 August 2024 438
Menštruácia je prirodzený fyziologický proces vyplývajúci z cyklických hormonálnych zmien. Menštruácia s riedkym krvným výtokom sa považuje za patologickú a vyžaduje si gynekologické vyšetrenie.

Čo je to menštruácia?

Menštruácia je periodické krvácanie z maternice, ktoré vzniká v dôsledku odlupovania funkčnej vrstvy endometria (sliznice maternice) po ovulácii ak nedošlo k otehotneniu. Menštruácia sa zvyčajne vyskytuje v pravidelných intervaloch 21 - 35 dní a sprevádza ju mierne vaginálne krvácanie, ktoré zvyčajne trvá štyri až sedem dní.

Čo je slabá menštruácia (hypomenorea)?

Hypomenorea je menštruačná dysfunkcia charakterizovaná znížením objemu menštruačnej krvi o 20 % alebo viac v porovnaní s fyziologickou normou. Normálna menštruácia je definovaná ako výtok krvi trvajúci najmenej tri dni so stratou krvi 20 až 150 mililitrov za deň. Menštruácia so stratou krvi menšou ako 20 mililitrov za deň sa považuje za slabú.

Ako zistíte, že máte slabú menštruáciu?

Máte otázky ohľadom práce oddelenia gynekológie v Doktorpro? Spýtajte sa!

Lekári neposkytujú online poradenstvo. Ak chcete získať presné informácie o vašom zdravotnom stave, radi vám zarezervujeme termín u lekára.

Žena si môže všimnúť, že počas menštruácie používa menej hygienických pomôcok (vložiek alebo tampónov) ako predtým. Slabá menštruácia sa môže prejavovať ružovými alebo hnedými kvapkami alebo rozmazaným krvavým výtokom.

Slabú menštruáciu môže sprevádzať skrátená doba menštruácie (oligomenorea) alebo nepravidelnosť menštruačného cyklu. V niektorých prípadoch môže byť zriedkavá a príliš slabá menštruácia sprevádzaná bolesťou v podbrušku a v dolnej časti chrbta, ako aj inými pridruženými príznakmi. Príznaky hypomenorey:

  • nezvyčajne slabá menštruácia;
  • zmeny farby a charakteru menštruačného výtoku (výtok môže byť svetlý, hlienovitý, hnedý, čierny, s nepríjemným zápachom);
  • akné (akné);
  • ťažkosti s počatím;
  • znížené libido (sexuálna túžba);
  • hirzutizmus (nadmerný rast ochlpenia na tvári a tele);
  • vypadávanie vlasov, nadmerná mastnota;
  • sklon k rýchlemu priberaniu;
  • zníženie príznakov predmenštruačného syndrómu;
  • občasné krvácanie z nosa.

Nedostatočná menštruácia môže viesť k hormonálnym poruchám, k metabolických poruchám, k neplodnosti a ku potratu. Pri poruchách menštruačného cyklu (zmena častoty, dĺžky a intenzity menštruácie) je potrebné vyhľadať gynekológa. Poruchy menštruačného cyklu môžu poukazovať na patológie reprodukčného alebo endokrinného systému.

Kedy je slabá menštruácia normálna?

Príčiny slabej menštruácie môžu súvisieť s poruchami v organizme. V určitých obdobiach života možno pozorovať malý objem menštruačného výtoku. Fyziologické príčiny slabej menštruácie:

  • genetická odchýlka reprodukčného systému a štruktúry panvových orgánov (vrodená hypomenorea);
  • menštruačné funkcie (počas prvého roka po prvej menštruácii sa pravidelnosť, trvanie a početnosť môžu meniť v dôsledku hormonálnych zmien v tele a puberty);
  • obdobie pred menopauzou (obdobie pred menopauzou a úplnou absenciou menštruácie);
  • postnatálne obdobie, laktácia.

Nepravidelná a slabá menštruácia u žien vo veku 45-50 rokov sa považuje za normálnu, pretože reprodukčná funkcia slabne a produkcia pohlavných hormónov vo vaječníkoch klesá. Obdobie pred menopauzou môže trvať dva až päť rokov. Ženy po 45. roku života by mali navštíviť gynekológa, pretože v tomto období sa zvyšuje riziko rôznych patológií (myóm maternice, endometrióza, hyperplázia endometria) v dôsledku hormonálnych zmien.

Príčinou nepravidelnej alebo krátkej menštruácie môže byť dlhodobé vystavovanie sa slnku a prehriatie organizmu. Menštruačný cyklus ovplyvňujú aj zmeny denného biorytmu (napr. nočná práca, denný spánok, zmena časového pásma).

Príčiny nedostatočnej menštruácie

Hypomenorea môže byť dočasná a môže poukazovať na fyziologické zmeny v tele ženy alebo na patologické stavy reprodukčného alebo endokrinného systému. Patologické príčiny nedostatočnej menštruácie:

  • hormonálne zlyhanie (v dôsledku metabolických porúch, gastrointestinálnych ochorení, nekontrolovaného užívania perorálnej antikoncepcie, kortikosteroidov, avitaminózy, nevyváženej stravy);
  • polycystické vaječníky (cysty na vaječníkoch a nerovnováha pohlavných hormónov, pri ktorej nedochádza k ovulácii);
  • zápal panvových orgánov (kolpitída, ooforitída, salpingitída, endometritída);
  • dysfunkcia vaječníkov (porucha syntézy pohlavných hormónov);
  • novotvary v maternici a v krčku maternice (fibroid, leiomyóm, cystické útvary, polypy, rakovina krčka maternice);
  • patologické prerastanie endometriálneho tkaniva (endometrióza);
  • endokrinné poruchy (choroby štítnej žľazy, nadobličiek alebo hypotalamo-hypofyzárneho systému);
  • dlhodobé a nekontrolované užívanie niektorých liekov (napr. antidepresív, neuroleptík, látok ovplyvňujúcich zrážanie krvi a krvný tlak, glukokortikosteroidov);
  • trauma endometria v dôsledku chirurgického zákroku (napr. po umelom prerušení tehotenstva alebo liečbe endometriózy);
  • nadmerná fyzická námaha, prepracovanosť, nedostatok spánku;
  • prísna diéta (s nedostatočným množstvom kalórií a živín);
  • náhla strata hmotnosti a nízka telesná hmotnosť (anorexia);
  • obezita.

Zmeny v pravidelnosti menštruácie sa môžu vyskytnúť v dôsledku stresu a silného emocionálneho preťaženia a to v dôsledku zvýšenej produkcie kortizolu. Oneskorená, krátka alebo slabá menštruácia sa môže vyskytnúť aj po ukončení tehotenstva (napríklad po potrate) v dôsledku hormonálnych zmien v organizme (prudký pokles hladiny progesterónu a estrogénu).

Príčiny slabej menštruácie

Príčiny slabej menštruácie

Nepravidelnosť menštruácie a slabá menštruácia môžu byť vyvolané neliečenými pohlavne prenosnými chorobami (STD), ktoré môžu viesť k zrastom v maternici a vo vajíčkovodoch.

Stres

Psychologické faktory, ktoré ovplyvňujú endokrinný a reprodukčný systém, ako aj imunitný systém, môžu vyvolať zmeny v intenzite alebo v trvaní menštruácie. Slabá menštruácia alebo jej oneskorenie sa môže objaviť v dôsledku silného emocionálneho šoku, pretože vtedy telo intenzívne produkuje stresové hormóny: kortizol, inzulín, adrenalín a noradrenalín. Stresové hormóny potláčajú reprodukčnú funkciu. Zlyhanie menštruácie v dôsledku psychických problémov často sprevádza nervozita, podráždenosť a náhle zmeny nálad.

Užívanie hormonálnej antikoncepcie

Perorálne kontraceptíva (OC) zastavujú ovuláciu tým, že potláčajú gonadotropnú funkciu hypofýzy (stimulácia vaječníkov a produkcia pohlavných hormónov). V dôsledku chýbajúcej ovulácie pri užívaní OC žena nemenštruuje, ale namiesto toho sa u nej vyskytuje krvácanie pri ich vysadení (počas sedemdňovej prestávky medzi užívaním tabliet). Abstinenčné krvácanie je menej silné ako pravidelná menštruácia, pretože sliznica maternice je tenšia a minimálne sa odlupuje.

Pri dlhodobom a nekontrolovanom užívaní kombinovanej perorálnej antikoncepcie (COC) môže dôjsť k nedostatočnej menštruácii a k zlyhaniu menštruačného cyklu v dôsledku vzniku syndrómu ovariálnej hyperinhibície (potlačenie funkcie vaječníkov). Slabý hnedý výtok namiesto menštruácie môže byť po vysadení OC dočasný, pretože organizmus ženy sa obnovuje (vaječníky obnovujú svoju funkciu).

Pri používaní hormonálneho vnútromaternicového telieska možno pozorovať stenčenie maternicovej sliznice a následnú slabú menštruáciu. Okrem toho sa pri dlhodobom alebo nesprávnom užívaní vnútromaternicového telieska (napr. po uplynutí stanovenej doby užívania alebo posunu v maternici) môžu vyskytnúť poruchy menštruácie.

Nadmerné cvičenie alebo náhly úbytok hmotnosti

Nadmerná fyzická aktivita prispieva k aktívnej produkcii neurotransmiterov (dopamín, endorfín, oxytocín, serotonín) a kortizolu, čo vedie k zníženiu vylučovania pohlavných hormónov. V dôsledku dysfunkcie vaječníkov a pri zvýšenej fyzickej námahe a pri prepracovanosti môže byť menštruácia slabá alebo krátka.

Tehotenstvo

V tehotenstve by za normálnych okolností nemala byť menštruácia ani slabý krvavý výtok, pretože po oplodnení sa zastaví odlupovanie buniek endometria maternice. V prvom mesiaci tehotenstva (približne v druhom alebo v treťom týždni) sa môže objaviť svetloružový výtok v dôsledku zahniezdenia embrya v maternici. Ak počas tehotenstva menštruujete, mali by ste sa poradiť s gynekológom, aby ste predišli krvácaniu z maternice a spontánnemu potratu.

Ženy tiež nemajú menštruáciu alebo majú občas riedky krvavý výtok počas laktácie v dôsledku produkcie materského mlieka a zvýšenej hladiny hormónu prolaktínu (je zodpovedný za laktáciu a potláča funkciu vaječníkov). V priebehu dvoch až troch cyklov po ukončení dojčenia by sa mala frekvencia menštruácie normalizovať.

Premenopauza

Zníženie intenzity menštruačného výtoku pred menopauzou je prirodzený fyziologický proces spojený s postupným znižovaním hladiny pohlavných hormónov (estrogén, progesterón a iné). V období pred menopauzou sa proces obnovy endometria spomaľuje, takže menštruácia je zriedkavá.

Hypomenoreu v premenopauze môže sprevádzať zvýšená podráždenosť, únava, zhoršenie stavu vlasov a pokožky. Počas premenopauzy je zvýšené riziko vzniku novotvarov v maternici a vo vaječníkoch, preto je dôležité, aby ženy každoročne absolvovali preventívne prehliadky u gynekológa.

Slabá menštruácia po 40. roku života môže znamenať skoré vyčerpanie vaječníkov (skorú menopauzu) a vyžaduje si konzultáciu u gynekológa. Skorá menopauza môže spôsobiť psychické poruchy, viesť k ochoreniam kardiovaskulárneho a nervového systému a pohlavných orgánov.

Hormonálne poruchy

Menštruačný cyklus závisí od stavu a funkčnosti maternice, ktorá reaguje na hladinu pohlavných hormónov. Syntézu pohlavných hormónov ovplyvňuje funkčnosť vaječníkov a všetkých orgánov endokrinného systému (štítna žľaza, prištítne telieska, hypofýza a nadobličky). Nerovnováha v činnosti orgánov vnútornej sekrécie môže viesť k narušeniu menštruačného cyklu, a jej pravidelnosti. Príčiny hormonálnych porúch v tele:

  • patológie štítnej žľazy (hypertyreóza, hypotyreóza, štítna žľaza);
  • ochorenia nadobličiek (hyperplázia nadobličiek, nedostatočnosť nadobličiek);
  • dysfunkcia vaječníkov;
  • ochorenia hypofýzy (Icenkova-Cushingova choroba);
  • dlhodobé a nekontrolované užívanie hormonálnych liekov (vrátane perorálnej antikoncepcie).

Hormonálna nerovnováha môže byť spôsobená metabolickými poruchami v tele, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku nevyváženej výživy, hladovania, avitaminózy alebo obezity. Rovnováhu hormónov ovplyvňujú aj vonkajšie faktory, životný štýl a emocionálny stav.

Anémia

Anémia je ochorenie charakterizované nízkym obsahom hemoglobínu v krvi. Dlhodobá anémia z nedostatku železa vedie k hypoxii (nedostatku kyslíka) tkanív vnútorných orgánov, čo vyvoláva metabolické a hormonálne poruchy, ako aj patologické stavy kardiovaskulárneho, sexuálneho a močového systému. Na pozadí anémie môžu ženy pozorovať nepravidelnosti menštruácie (oneskorenie a slabú menštruáciu), ako aj stratu sily a slabosť počas menštruácie.

Gynekologické ochorenia

Zmeny v početnosti periód môžu vyvolať patologické stavy orgánov reprodukčného systému. Gynekologické ochorenia, ktoré vyvolávajú hypomenoreu:

Chudokrvnosť je charakterizovaná prítomnosťou zrastov vo vajíčkovodoch alebo v dutine maternice (synechie). Funkčnosť vaječníkov tiež ovplyvňuje výdatnosť menštruácie. Skrátená menštruácia sa pozoruje pri predčasnom vyčerpaní vaječníkov.

Metódy diagnostiky hypomenorey

Gynekológ stanoví príčinu slabej menštruácie. Lekár zhromaždí anamnézu (údaje o veku, tehotenstve, pôrode, sexuálnej aktivite, operáciách na reprodukčných orgánoch) a predpíše analýzy. Diagnostika hypomenorey zahŕňa:

  • vyšetrenie v gynekologickom kresle a kolposkopiu (mikroskopické vyšetrenie sliznice pošvy a krčka maternice pomocou optického prístroja s videokamerou);
  • ultrazvuk panvových orgánov (na zistenie abnormalít reprodukčného systému);
  • krvné testy na hormóny (zisťovanie hladiny estrogénu, progesterónu, hormónov štítnej žľazy, hormónov nadobličiek a ďalších);
  • vaginálny výter na zistenie mikroflóry;
  • cytologické vyšetrenie - ster z krčka maternice (na zistenie atypických buniek);
  • COE, hemoglobín a feritín (na diagnostiku anémie z nedostatku železa).

Ak sa objavia príznaky pohlavne prenosných chorôb (vyrážka, začervenanie, opuch vonkajších genitálií, kondylómy a papilómy), lekár môže predpísať testy na pohlavne prenosné choroby (kvapavka, trichomoniáza, chlamýdie, syfilis, HPV). Pri podozrení na endokrinné patológie môže gynekológ predpísať konzultáciu s endokrinológom a vyšetrenie štítnej žľazy a nadobličiek.

Ako sa lieči hypomenorea?

Liečba hypomenorey závisí od príčin, ktoré gynekológ určí po komplexnom vyšetrení. Liečba môže byť medikamentózna, chirurgická a kombinovaná (s chirurgickou a farmakologickou liečbou). Terapiu možno doplniť aj fyzioterapeutickými postupmi.

Liečba hypomenorey

Patológia

Terapia

Endokrinné poruchy a dysfunkcia vaječníkov

Hormonálna liečba.

Zápalové a infekčné ochorenia panvových orgánov

Antibiotická liečba (v prípade infekcií), užívanie protizápalových a imunomodulačných liekov. Lokálna liečba (vaginálne čapíky, tablety).

Nádory v maternici (polypy, myómy) a cysty vo vaječníkoch

Chirurgické odstránenie novotvarov.

abnormality endometria (endometrióza, hyperplázia endometria)

Miniinvazívne chirurgické zákroky na odstránenie patologických oblastí vnútornej sliznice maternice.

Gynekológ môže odporučiť úpravu stravy a životného štýlu (normalizácia spánku a odpočinku, pravidelná a mierna fyzická aktivita, vyhýbanie sa stresu). V prípade potreby môže lekár predpísať vitamínové prípravky.

Ako obnoviť menštruačný cyklus samostatne?

Pri poruche menštruačného cyklu je potrebné zistiť jej príčinu, preto je potrebné vyhľadať gynekológa. Pokusy o obnovenie menštruácie doma sú neprijateľné, pretože môžu viesť k nebezpečným následkom: zhoršenie gynekologických ochorení, krvácanie z maternice, neplodnosť.

Čo sa stane, ak sa hypomenorea nelieči?

Hypomenorea u žien vo fertilnom veku je nebezpečná hlavne pri predčasnom vyčerpaní vaječníkov a skorej menopauze. Bez liečby vedie patológia k reprodukčnému zlyhaniu a k neplodnosti.

Okrem toho môžu byť príčinou slabej menštruácie závažné gynekologické ochorenia (napríklad myóm maternice alebo endometrióza), ktoré sa bez včasnej diagnostiky môžu rozvinúť a spôsobiť rôzne komplikácie (najnebezpečnejšie - zhubné procesy v reprodukčných orgánoch).

Prevencia nedostatočnej menštruácie

Prevencia menštruačnej dysfunkcie spočíva v zdravom životnom štýle a včasnej liečbe endokrinných a gynekologických patológií. Prevencia nedostatočnej menštruácie zahŕňa:

  • vyvážená strava (s dostatočným množstvom vitamínov a minerálov);
  • udržiavanie telesnej hmotnosti v rámci fyziologickej normy;
  • posilnenie imunity;
  • používanie bariérovej antikoncepcie (na prevenciu neplánovaného tehotenstva a pohlavne prenosných chorôb);
  • miernu a pravidelnú fyzickú aktivitu;
  • vyhýbanie sa stresu;
  • vyhýbanie sa zlozvykom (fajčenie, konzumácia alkoholu), pretože ovplyvňujú metabolizmus v tele;
  • užívanie hormonálnych liekov len na lekársky predpis;
  • kontrolu hormonálnej hladiny;
  • správne používanie vnútromaternicovej antikoncepcie.

Ženy by mali absolvovať pravidelné preventívne prehliadky u gynekológa aspoň raz ročne, pretože mnohé gynekologické ochorenia sú v počiatočných štádiách bezpríznakové. V prípade podozrenia na endokrinné patológie je potrebné absolvovať vyšetrenia u endokrinológa (s frekvenciou, ktorú určí lekár).

Gynekológia v Doktorpro v Bratislave

Možné príčiny nedostatočnej menštruácie
Možné príčiny nedostatočnej menštruácie
Adresa
Ružinovská 40
Telefón
Pracovná doba:
PO-PIA: 8:00-20:00, SO: 8:00-17:00, NE: 9:00-13:00

Časté otázky

Môže byť menštruácia bez krvi?

Menštruácia bez krvi byť nemôže. Počas menštruácie sa odlupuje endometriálna vrstva maternice, takže krv vychádza z reprodukčného traktu. Slabá menštruácia je definovaná ako hnedý alebo ružový výtok alebo skrátenie menštruácie na jeden alebo dva dni.

Ako by mala vyzerať menštruácia?

Menštruácia by mala byť za normálnych okolností pravidelná, s konštantnou periodicitou a v intervale od 21 do 35 dní. Menštruačný výtok by mal byť mierny a trvať tri až sedem dní. Menštruačná krv by nemala byť zrazená, príliš svetlá alebo naopak hnedá a čierna.

Prečo sa mi skrátil menštruačný cyklus?

Skrátenie menštruačného cyklu môže súvisieť s gynekologickými ochoreniami, s endokrinnými patológiami alebo s vonkajšími faktormi ovplyvňujúcimi stav organizmu (stres, prepracovanosť, zmena klimatického alebo časového pásma). Gynekológ môže po komplexnom vyšetrení určiť príčinu skrátenia menštruačného cyklu.

Čo robiť pri slabej menštruácii v období dospievania?

Prvá menštruácia sa objavuje vo veku 11-13 rokov. Hypomenorea je bežná u väčšiny dospievajúcich dievčat v dôsledku nízkej hladiny pohlavných hormónov (v súvislosti s pubertou a vývojom endokrinného systému).

Menštruačný cyklus dospievajúcej ženy by sa mal normalizovať do jedného alebo dvoch rokov po prvej menštruácii. Ak sa menštruácia nedostaví pred dovŕšením 16. roku života, ak je nepravidelná a ak sa menštruácia objavuje zriedkavo dlhšie ako jeden rok, je potrebné vyhľadať gynekológa.

Čo je príčinou nedostatočnej menštruácie po jej oneskorení?

Po oneskorení menštruácie môže byť menštruácia slabá. Príčinu nepravidelnej menštruácie môže určiť gynekológ po odobratí anamnézy a po vyšetrení. Napríklad po oneskorení menštruácie, ktorá je spôsobená hormonálnymi poruchami, môže byť príčinou slabej menštruácie obnovenie rovnováhy pohlavných hormónov.

5 s 5 na základe 1 hodnotenie
Možné príčiny nedostatočnej menštruácie
Autor
Julia Koviekhova
Lekár oddelenia gynekológie.

Ďalšie články k téme

Súvisiace články:

Komentáre

Komentovať článok

Simona pred 1 týždňom
Dobré popoludnie. Dá sa zbaviť menštruácie?
Odpovedať
Julia Koviekhova
Julia Koviekhova
pred 1 týždňom
Dobré popoludnie. Menštruácie sa zbaviť nedá. Menštruácia je prirodzený fyziologický proces, ktorý sa v ženskom tele vyskytuje cyklicky v reakcii na hormonálne zmeny. Používať styptiká alebo lieky, ktoré spôsobujú “stiahnutie” maternice, možno len zo zdravotných dôvodov a výlučne po odporučení gynekológa. Je prísne zakázané zastavovať menštruáciu svojpomocne pomocou ľudových prostriedkov alebo pomocou liekov, pretože si môžete privodiť komplikácie (gynekologické problémy, hormonálne poruchy) alebo krvácanie z maternice.
Marína pred 3 týždňami
Dobré popoludnie. Moja menštruácia trvala 2 dni a skončila. Môžem byť tehotná?
Odpovedať
Julia Koviekhova
Julia Koviekhova
pred 3 týždňami
Dobrý deň. Počas tehotenstva by ste nemali mať menštruáciu, pretože po oplodnení vajíčka sa stena maternice neodlupuje. Krvavý výtok z pošvy po počatí môže indikovať uhniezdenie embrya v maternici. Červený alebo ružový výtok (zvyčajne riedky), sa môže objaviť 10-14 dní po počatí.
Nadežda pred 4 týždňami
Dobré popoludnie. Moja menštruácia trvá už osem dní a nekončí, ako ju zastaviť?
Odpovedať
Julia Koviekhova
Julia Koviekhova
pred 4 týždňami
Dobrý deň. Silná menštruácia (trvajúca viac ako sedem dní) je patologická a môže poukazovať na abnormality v reprodukčnom systéme (napr. abnormality endometria). Je potrebné sa poradiť s gynekológom. Lekár zhromaždí anamnézu a vykoná vyšetrenie (napríklad ultrazvuk panvových orgánov, aby odhalil príčinu dlhej menštruácie. Krvácanie z maternice nie je možné zastaviť samostatne. Lieky na zastavenie krvácania predpisuje gynekológ.
Eva pred 1 mesiacom
Ahoj! Čo môže byť príčinou, že moja menštruácia trvala 3 dni namiesto 5 dní?
Odpovedať
Julia Koviekhova
Julia Koviekhova
pred 1 mesiacom
Dobrý deň. Príčinou krátkej alebo slabej menštruácie môže byť hormonálna porucha, stres, prepracovanosť, alebo zápal reprodukčných orgánov. Je dôležité sa poradiť s gynekológom. Poruchy menštruačného cyklu (zmeny v pravidelnosti, v trvaní a v početnosti menštruácie) v reprodukčnom veku poukazujú na patológie v ženskom pohlavnom alebo endokrinnom systéme.
Nataliia pred 1 mesiacom
Dobré popoludnie. Je normálne, že moja menštruácia trvala 2 dni? Zvyčajne menštruácia trvá 4-5 dní.
Odpovedať
Julia Koviekhova
Julia Koviekhova
pred 1 mesiacom
Dobrý deň. Slabá menštruácia môže byť príznakom gynekologických ochorení, hormonálnych porúch alebo sa môže objaviť pod vplyvom vonkajších faktorov (napríklad v dôsledku stresu, prepracovanosti alebo prehriatia organizmu). Je potrebné sa poradiť s gynekológom. Lekár zhromaždí anamnézu a vykoná vyšetrenie, aby zistil príčinu slabej menštruácie.
Blažena pred 1 mesiacom
Dobrý deň. Už niekoľko mesiacov po sebe mám veľmi slabú menštruáciu a bolesti v podbrušku. S čím to môže súvisieť?
Odpovedať
Julia Koviekhova
Julia Koviekhova
pred 1 mesiacom
Dobrý deň. Slabá menštruácia a bolesť v podbrušku môžu poukazovať na rôzne gynekologické patológie alebo hormonálnu nerovnováhu. Je potrebné poradiť sa s gynekológom. Lekár vykoná vyšetrenie a zistí príčinu poruchy.
Táto webová stránka používa súbory cookie na účely opísané v Podmienkach spracúvania osobných údajov, najmä na zabezpečenie riadneho a bezpečného fungovania webovej stránky a na prispôsobenie vzhľadu webovej stránky individuálnym preferenciám používateľa (personalizácia).
Kliknite na tlačidlo "Prijať", ak súhlasíte s používaním súborov cookie na účely opísané v Podmienkach spracovania osobných údajov. Súhlas s používaním súborov cookie môžete tiež odmietnuť. Zablokovaním používania všetkých súborov cookies však môže dôjsť k znefunkčneniu niektorých častí webovej stránky.
Vyplňte formulár a my sa vám čoskoro ozveme
Kliknutím na tlačidlo “Odoslať”, súhlasíte s Podmienky spracúvania osobných údajov
Prekročený limit požiadaviek. Skúste znova o 5 minút.

Nenechajte si ujsť naše aktualizácie.

Vymieňajte si e-maily s užitočnými informáciami o vašom zdraví. Odoberá nás viac ako 100 000 používateľov. Pridajte sa k nám aj vy.

Súbory cookie - podrobnosti

Technicky nevyhnutné cookies
Slúžia na zabezpečenie funkčnosti internetovej stránky. Tieto cookies sa môžu nastavovať ako reakcia na vami vykonané činnosti, ktoré predstavujú žiadosť súvisiacu so službami, ako je napríklad vypĺňanie formulárov na odosielanie príspevkov, hodnotenie článkov atď. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.
Funkčné súbory cookie
Marketingové súbory cookie