Logo
0800200000

Na čo slúži estetická chirurgia intímnych partií a kto ju potrebuje?

Na čo slúži estetická chirurgia intímnych partií a kto ju potrebuje?
Čítať 15 minút | Vytvorené: 28 december 2022 | aktualizované: 28 december 2022 | 3816 3816
Estetická chirurgia intímnych partií je dnes dostupnou metódou, ako zvýšiť svoju atraktivitu, zbaviť sa psychických a fyziologických ťažkostí a zlepšiť kvalitu života každého človeka.

Ľudia chcú byť krásni a zdraví, preto chodia do posilňovní, používajú kozmetiku a prípravky na starostlivosť o pleť, správne sa stravujú a dodržiavajú spánkový režim. S pribúdajúcim vekom sa však znaky starnutia skrývajú čoraz ťažšie. Moderné lekárske postupy môžu pomôcť oddialiť starnutie pokožky a častí tela vrátane intímnych oblastí. Tu prichádzajú na pomoc služby estetickej chirurgie intímnych partií.

Čo je to estetická chirurgia intímnych partií?

Estetická chirurgia intímnych partií je estetická korekcia defektov na ľudskom tele, ktorá môže zmeniť tvar pohlavných orgánov a obnoviť ich sexuálnu príťažlivosť, ktorá sa časom stráca. Okrem toho je estetická gynekológia indikovaná u ľudí s vrodenými abnormalitami pohlavných orgánov. Napríklad ženy s asymetrickými pyskami, ktoré im spôsobujú fyziologické a psychologické ťažkosti.

Mnohí si stále myslia, že estetická chirurgia intímnych partií je výsadou žien. Nie je to však pravda: lekárske zákroky sú žiadané aj u mužov, ktorí nie sú spokojní s veľkosťou alebo tvarom svojho penisu. Existuje mnoho spôsobov estetickej korekcie, takže je možné korigovať takmer každú vrodenú alebo získanú chybu.

Estetická gynekológia u žien

Prirodzené starnutie a fyziologické zmeny vplývajú na stav ženského tela: koža veľkých a malých pyskov ochabuje, klitoris sa zmenšuje a stráca citlivosť a elasticita vagíny sa znižuje.

Najčastejšími dôvodmi, prečo sa ženy obracajú na lekára sú:

  • nepohodlie pri nosení spodnej bielizne;
  • problémy pri športovaní;
  • nespokojnosť so vzhľadom pohlavných orgánov;
  • strach a neistota z vlastnej sexuality;
  • fyzické a psychické nepohodlie počas pohlavného styku.

Je bežné, že ženy vyhľadávajú riešenia hneď na dva alebo tri problémy.

Vďaka vede a medicíne je možné doviesť pohlavné orgány k dokonalosti. V gynekológii sa na to používajú minimálne invazívne operácie, ako napríklad: labioplastika veľkých a malých pyskov ohanbia, liposukcia ohanbia, zmenšenie klitorisu, hymenoplastika, injekčné výplne, zväčšenie bodu G, vaginoplastika a laserové omladenie vagíny.

Labioplastika je plastická operácia pyskov ohanbia a kože okolo vulvy. Zákrok sa vykonáva u žien s vrodenými ochoreniami a u žien, ktoré nie sú spokojné so vzhľadom svojich vonkajších pohlavných orgánov. Labioplastika sa vykonáva aj v prípade abnormalít a vývojových chýb pohlavných orgánov, ako je atrézia pošvy alebo roztiahnutie pyskov v dôsledku pôrodu alebo úrazu.

Liposukcia ohanbia je minimálne invazívny zákrok, ktorého cieľom je odstrániť nadbytočné tukové zásoby v oblasti ohanbia. Môže sa vykonávať samostatne alebo ako súčasť celkovej liposukcie brucha a drieku. Výsledkom je napnutejšia a pevnejšia pokožka v oblasti ohanbia.

Plastika klitorisu sa vykonáva z niekoľkých dôvodov: na odstránenie nadmerne vyvinutej predkožky klitorisu, na odstránenie záhybov perineálnej sliznice pokrývajúcich povrch klitorisu alebo na obnovenie vzhľadu klitorisu. Konečným cieľom zákroku je umožniť žene estetické a sexuálne potešenie.

Hymenoplastika (obnova panenskej blany) je zákrok, pri ktorom lekár obnoví celistvosť panenskej blany. Operácia sa vykonáva na želanie ženy, pretože na hymenoplastiku neexistujú žiadne zdravotné ani životné indikácie.

Použitie výplní alebo úprava intímnych partií je zákrok, pri ktorom lekár aplikuje injekcie do ženských pohlavných orgánov s cieľom zlepšiť ich vzhľad alebo funkciu. Ako výplň sa používa kyselina hyalurónová, ktorá udržuje pokožku a sliznice pyskov napnuté. Výplne intímnych partií sú indikované pri popôrodných a vekom podmienených zmenách, vaginálnej suchosti, širokej vagíne, asymetrii veľkých pyskov ohanbia, zníženom tonuse kože genitálií.

Vaginoplastika je obnova poškodenej pošvy po pôrode alebo úraze. Výsledkom vaginoplastiky je sexuálne a estetické potešenie ženy. Zákrok sa vykonáva aj u ľudí, ktorí chcú zmeniť mužské genitálie na ženské (feminizačná vaginoplastika).

Laserové omladenie pošvy je kozmetická a minimálne invazívna operácia. Obnovuje estetický vzhľad vagíny. Zákrok je indikovaný u žien, ktoré podstúpili vaginálnu operáciu, mali problematický pôrod, bol u nich poškodený orgán v dôsledku úrazu a u ktorých dochádza k prirodzeným zmenám súvisiacim s vekom.

Ženy by však mali mať na pamäti nasledovné varovanie od Americkej akadémie pôrodníctva a gynekológie:

  • omladenie pošvy, vaginoplastika a hymenoplastika nemajú žiadnu medicínsku indikáciu a ich bezpečnosť a účinnosť nie sú úplne známe;
  • vaginoplastika sa môže zdať ako jednoduchá a neškodná, no môže viesť ku komplikáciám a nepríjemným následkom.

Lekárske zákroky sa považujú za opodstatnené v týchto prípadoch:

  • fyziologický tvar vonkajších ženských pohlavných orgánov sa musí po neúspešnej plastickej operácii upraviť alebo obnoviť;
  • žena má vrodenú asymetriu alebo hypertrofiu pyskov.

Americká akadémia pôrodníctva a gynekológie taktiež varuje, že kozmetické zákroky vytvárajú ilúziu jednoduchosti a bezpečnosti. Až 7 % takýchto zákrokov sa však nepodarí.

Estetická urológia u mužov

Väčšina mužov si myslí, že mužnosť a sexualita sú dva rovnocenné pojmy. Veľkosť mužských pohlavných orgánov sa stotožňuje s mužnosťou a silou a upevňujú sebavedomie jednotlivca. Z tohto dôvodu sa väčšina mužov zaujíma o veľkosť a tvar svojho penisu. Nespokojnosť s dĺžkou a šírkou penisu vedie k sexuálnej strnulosti a stiesnenosti pri kontakte so ženami. U niektorých mužov môže nadmerná úzkosť z veľkosti penisu spôsobiť úplný nedostatok dôvery v svoje schopnosti.

Vzhľadom na spoločenský význam veľkosti penisu vyvinuli lekári a vedci metódy korekcie penisu, ktoré zlepšujú kvalitu sexuálneho života bez ohľadu na vek človeka. Pred niekoľkými desaťročiami to boli nákladné operácie. V súčasnosti však ide o dostupné metódy estetickej gynekológie, ktoré menia tvar a veľkosť penisu s minimálnou dobou rekonvalescencie a relatívne nízkymi finančnými nákladmi.

Najčastejšie dôvody, prečo sa muži obracajú na lekárov sú:

  • zlepšenie kvality sexuálneho života;
  • zlepšenie pocitu mužskej dôstojnosti;
  • zmiernenie strachu z prezliekania sa vo verejných šatniach. Muži sa cítia nepríjemne a trápne na miestach, kde sa zhromažďujú iní muži, ako sú sauny, kúpele alebo sprchy v telocvični;
  • zvyšovanie sexuálnej príťažlivosti.

Medicína poskytuje moderné metódy na korekciu veľkosti a tvaru penisu. Tieto metódy sú zamerané nielen na estetickú a funkčnú stránku problému, ale aj na zníženie komplikácií po zákroku. Metódy korekcie zahŕňajú lipofilling, mikrochirurgickú autotransplantáciu tkaniva, transpozíciu fasciálnych a tukových transplantátov a ligamentotómiu. Muži sa obracajú na lekárov aj kvôli lokálnym problémom: zväčšenie hlavičky penisu (faloplastika) alebo korekcia uzdičky penisu.

Lipofilling je transplantácia tukového tkaniva ohanbia do tkaniva penisu s cieľom zväčšiť jeho šírku. Lekár najprv odsaje časť tukového tkaniva z oblasti ohanbia, potom toto tkanivo ošetrí a následne ho injekčnou striekačkou vstrekne pod kožu penisu pozdĺž jeho drieku – penis sa zväčší. Požadovaný obvod orgánu vydrží 2 roky, potom sa môže postup opakovať.

Mikrochirurgická autotransplantácia je metóda zväčšenia penisu, ktorá využíva vlastné nepoškodené tkanivo. Metóda korekcie sa nepoužíva len na riešenie estetického problému. Lekári používajú mikrochirurgickú autotransplantáciu na liečbu striktúry uretry, adrenogenitálneho syndrómu, obliterácie uretry, hypospadie, primárneho hypogonadizmu a v prípadoch, kedy muž prišiel o časť penisu pri úraze.

Ligamentotómia je metóda predĺženia penisu, pri ktorej lekár prereže spojivové tkanivo. Po prerezaní tkaniva sa penis predĺži o 3–5 cm. Zákrok netrvá dlhšie ako 20 minút a komplikácie sa vyskytujú zriedkavo. Rekonvalescencia po operácii trvá 2–3 dni.

Na predĺženie penisu sa používa aj ďalšia technika: plastika penoskrotálneho uhla. Vykonáva sa vtedy, keď je kožný záhyb medzi mieškom a penisom príliš výrazný, čo opticky zmenšuje veľkosť penisu. Operácia nevyžaduje hospitalizáciu.

U niektorých mužov sú veľkosť a tvar penisu normálne, no kvôli vrodeným anatomickým vlastnostiam je penis prekrytý tkanivom mieška. Tento jav sa nazýva skrytý penis. Ide o zriedkavú patológiu, ktorú je však možné napraviť. Počas operácie lekári vysunú penis smerom von a jeho koreň zafixujú stehmi, aby tak zabránili vsunutiu penisu späť do tkanív.

Potrebujem služby estetickej chirurgie intímnych partií?

Svetová zdravotnícka organizácia definuje reprodukčné zdravie ako stav telesnej, duševnej a sociálnej pohody z každého hľadiska, ktoré sa týka reprodukčného zdravia. To znamená, že ide o možnosť viesť normálny sexuálny život a otehotnieť.

Ak tvar a veľkosť pyskov, objem penisu alebo jeho vzhľad a všetko, čo súvisí s pohlavnými orgánmi, prináša fyzické alebo psychické nepohodlie a vedie k sociálnemu znevýhodneniu, osoba sa považuje za reprodukčne nezdravú. V takom prípade je potrebné poradiť sa so svojím lekárom o službách estetickej gynekológie.

Estetická chirurgia intímnych partií sa vykonáva na želanie pacienta alebo ak na to existuje objektívny dôvod, ako napríklad:

  • odstraňovanie následkov pôrodu v oblasti vagíny, pyskov ohanbia a celkovo perinea;
  • estetická korekcia veľkých a malých pyskov ohanbia, napr. ak sú asymetrické, hyperpigmentované alebo veľké;
  • veľký klitoris, ktorý bráni sexuálnemu uspokojeniu;
  • prebytočné tukové tkanivo v oblasti ohanbia;
  • vrodené alebo traumaticky získané vady a anomálie pohlavných orgánov;
  • ochabnutie kože pyskov ohanbia;
  • odstránenie jaziev a kožných defektov po neúspešnej operácii;
  • dĺžka a objem penisu, ktoré bránia sexuálnemu potešeniu.

Nie vždy je však potrebná operácia. Napríklad, muž sa obáva o veľkosť svojho penisu, no v skutočnosti je jeho dĺžka a objem úplne v poriadku. To znamená, že neexistujú žiadne objektívne indikácie pre zákrok. V takom prípade je potrebné vyhľadať psychológa, aby si pacient osvojil adekvátny postoj k svojmu telu. Najúčinnejšou metódou je kognitívno-behaviorálna terapia.

Čo je vaginoplastika

Vaginoplastika je obnovenie tvaru a sliznice pošvy po pôrode alebo úraze. Po úspešnom zákroku sa zlepší kvalita sexuálneho života ženy. Na vaginoplastiku existujú lekárske indikácie a indikácie podľa želania pacientky. Do prvej skupiny patria: prolaps, výpad maternice alebo vaginálnych stien, inkontinencia moču s cystokélou alebo ureterokélou. Vaginoplastika sa vykonáva na požiadanie, keď chce žena alebo transrodový muž vykonať kozmetické alebo fyziologické zmeny na pohlavných orgánoch.

Vaginoplastika je kontraindikovaná v akútnom období zápalu pohlavných orgánov. Zákrok sa taktiež nevykonáva u osôb so srdcovou alebo pľúcnou nedostatočnosťou alebo so zvýšeným rizikom mozgovej príhody alebo infarktu myokardu.

Čo je to estetická gynekológia malých pyskov ohanbia?

Labioplastika intímnych partií umožňuje zmeniť tvar a veľkosť malých pyskov ohanbia. Často sa vykonáva u žien s hypertrofiou pyskov, ktorá spôsobuje nepríjemné pocity pri hygiene a športových aktivitách (beh, bicyklovanie). Hypertrofované malé pysky ohanbia sa môžu poraniť o oblečenie, napr. pri zapínaní zipsu. Nadmerná veľkosť spôsobuje rozptýlenie toku moču a nepohodlie počas sexu.

Indikácie na plastiku malých pyskov ohanbia sú:

  • asymetria;
  • fyziologické a psychologické nepohodlie;
  • hypertrofia (nadmerná veľkosť);
  • strach z prezliekania sa vo verejných šatniach;
  • natrhnutie v dôsledku pôrodu a úrazu.

Veľa sa však hovorí aj o veľkosti. Niektorí tvrdia, že za zväčšené pysky sa považujú tie, ktoré sú po natiahnutí dlhšie ako 5 cm. Iní zas, že za hypertrofiu sa považuje 3-4 násobok normálnej dĺžky. V každom prípade je potrebné poradiť sa so svojím lekárom a zistiť tak či je veľkosť pyskov normálna.

Čo je plazmolifting alebo plazmaterapia

Plazmalifting je injekčný zákrok, ktorý omladzuje vonkajšie genitálie a koriguje kozmetické chyby spôsobené zranením, vekom alebo vrodenými chybami. Podstatou zákroku je, že sa žene odoberie plazma bohatá na krvné doštičky a vstrekne sa do oblasti genitálií.

Plazmalifting je indikovaný v nasledujúcich prípadoch:

  • znížená elasticita pošvy po pôrode;
  • abnormality krčka maternice, ktorých hojenie trvá dlho (plazmolifting však nie je indikovaný pri neoplázii, leukoplakii a dysplázii);
  • suchosť slizníc ženských pohlavných orgánov;
  • často sa opakujúci vaginálny zápal;
  • abnormálne tvarované pysky;
  • neschopnosť dosiahnuť sexuálne uspokojenie;
  • spomalenie starnutia pohlavných orgánov.

Injekčné procedúry normalizujú turgor vaginálnej steny, urýchľujú regeneráciu poškodených tkanív, zlepšujú kvalitu sexu a znižujú pravdepodobnosť recidívy vaginálnych zápalových ochorení. Injekčné procedúry patria medzi bezpečné a netraumatické metódy, ktoré nevyvolávajú komplikácie.

Plazmalifting je kontraindikovaný v prípade systémových ochorení krvi, akútnych infekčných procesov a onkologických ochorení. Zákrok sa nesmie vykonávať počas dojčenia a tehotenstva.

Čo je zväčšenie bodu G

Augmentácia bodu G je zákrok, ktorý zväčšuje veľkosť samotného bodu G. O existencii tejto oblasti sa vedú diskusie. Z anatomického hľadiska je však bod G telom klitorisu (zvonku je viditeľný len jeho žaluď), ktorý sa nachádza na prednej stene pošvy.

Klitoris je orgán sexuálnej rozkoše. Keďže je samotná vagína a jej steny málo citlivé, ženy si pre viac potešenia nechávajú zväčšiť bod G. Okrem toho je augmentácia bodu G indikovaná v prípade týchto vrodených genitálnych abnormalít:

  • zväčšenie objemu vagíny;
  • ohnutý tvar vagíny;
  • znížená sexuálna túžba.

Podstata augmentácie spočíva v tom, že lekár vstrekne do bodu G kyselinu hyalurónovú, ktorá zväčší objem klitorisu. Zákrok netrvá dlhšie ako 20 minút a vykonáva sa v lokálnej anestéze. Objem vydrží 1 rok, potom je možné absolvovať zákrok znovu.

Aké riziká môžu pacienti očakávať po zákroku?

Estetická gynekológia je zvyčajne minimálne invazívna alebo sa vykonáva prostredníctvom nechirurgických zákrokov. Môže však vyvolať tieto komplikácie:

  • raný pooperačný hematóm: najčastejšie sa vyskytuje na 2.-3. deň po zákroku. Vzniká nahromadením krvi v ošetrenej oblasti. Pysky sa zväčšia a sčervenajú;
  • nadmerná resekcia malých pyskov ohanbia. Vyskytuje sa v prípade, že neodborný chirurg odstránil časť malých pyskov ohanbia;
  • zápal. Prejavuje sa ako lokálne hnisanie rany. Po zahojení môže vzniknúť deformácia;
  • roztvorenie chirurgického stehu. Môže viesť k viditeľnému defektu pohlavných orgánov.

Neskoré pooperačné komplikácie sa takmer vôbec nevyskytujú. V zriedkavých prípadoch sa vytvorí jazva, ktorú možno ľahko odstrániť konzervatívnymi metódami.

Obdobie rekonvalescencie po zákroku

Estetická gynekológia je väčšinou minimálne invazívna metóda, takže priemerná doba rehabilitácie netrvá dlhšie ako 3-4 dni, najčastejšie však 1-2 dni. Počas rekonvalescencie sa neodporúča mať sex ani masturbovať, nosiť tesné oblečenie, používať intímne hygienické prostriedky, ktoré dráždia pokožku, navštevovať sauny alebo kúpele, venovať sa športom, ktoré by mohli mechanicky poškodiť genitálie, ako je napríklad jazda na bicykli alebo na koni.

Gynekológia v Doktorpro v Bratislave

Na čo slúži estetická chirurgia intímnych partií a kto ju potrebuje? - Nataliia Biletska
Nataliia Biletska
Doktorpro v Bratislave
Ružinovská 40
Rozvrh:
PO-PIA: 8:00-20:00, SO: 8:00-17:00, NE: 9:00-13:00

Časté otázky

1. Ako dlho sa človek zotavuje po zákroku?

Dĺžka rekonvalescencie a odporúčania pre obdobie rehabilitácie závisia od typu zákroku (napr. vaginoplastika, zväčšenie penisu) a od množstva manipulácie, ktorú lekár vykonal. Opuch a nepríjemné pocity zvyčajne zmiznú do týždňa a rehabilitácia trvá dva až štyri týždne.

2. Ako dlho nemôžem sedieť po vaginoplastike?

Pri vaginoplastike sa používajú vnútorné stehy, ktoré sa samy vstrebú. Aby sa však zabránilo dilatácii stehov a vzniku komplikácií, po vaginoplastike sa zvyčajne neodporúča sedieť sedem až desať dní. Lekár vám taktiež stanoví obmedzenia týkajúce sa fyzickej aktivity a pohlavného styku na jeden až dva mesiace.

3. Ako dlho trvá labioplastika?

Dĺžka labioplastiky sa zvyčajne pohybuje od jednej do dvoch hodín v závislosti od rozsahu manipulácie (napr. zmena tvaru alebo veľkosti, rekonštrukcia pyskov po pôrode). Po labioplastike je potrebné na šesť týždňov obmedziť sexuálny život, 6-12 týždňov sa zdržať fyzickej aktivity a niekoľko týždňov používať hygienické vložky namiesto tampónov.

4. Kedy môžem po pôrode podstúpiť zákrok?

Tvar a veľkosť pyskov a pošvy sa môžu po pôrode zmeniť. Plastiku intímnych partií môžete podstúpiť najmenej šesť mesiacov po narodení dieťaťa. Pred plánovaním operácie je potrebné poradiť sa s gynekológom, pretože žena môže oplývať individuálnymi charakteristikami, ktoré ovplyvnia možnosť vykonania labioplastiky a vaginoplastiky.

5. Ako dlho trvá trojvrstvová hymenoplastika?

Dlhodobá hymenoplastika sa vykonáva trojvrstvovým zošitím pošvovej predsiene. Operácia obnovy panenskej blany netrvá dlhšie ako 30 minút. Výsledok trojvrstvovej hymenoplastiky vydrží dva až tri roky.

Hodnotenie článku:
5 s 5 na základe 1 hodnotenie
Na čo slúži estetická chirurgia intímnych partií a kto ju potrebuje?
Lekár oddelenia gynekológie.

Máte otázky ohľadom práce oddelenia gynekológie
v DoktorPRO? Spýtajte sa!

Lekári neposkytujú online poradenstvo. Ak chcete získať presné informácie o vašom zdravotnom stave, radi vám zarezervujeme termín u lekára.

Ďalšie články k téme

Súvisiace články:

Komentáre

Andrej pred rokom
Dobrý deň, nepáči sa mi tvar žaluďa môjho penisu. Už predtým som podstúpil faloplastiku, ale teraz plánujem absolvovať aj korekciu uzdičky. Kedy by som mal podstúpiť tento zákrok?
Odpovedať
Dobrý deň, indikáciou na frenulotómiu je bolesť počas pohlavného styku, nepríjemné pocity počas erekcie spôsobené nadmerným tlakom na uzdičku penisu a nesprávne zakrivenie penisu. Pred frenulotómiou je potrebné poradiť sa s urológom.
Xénia pred rokom
Dobrý deň, stále rozmýšľam a neviem sa rozhodnúť, či mám podstúpiť vaginoplastiku chirurgicky alebo pomocou kyseliny hyalurónovej. Ako dlho sa hoja stehy po vaginoplastike, ktorá sa vykonáva operačne? Ďakujem.
Odpovedať
Dobrý deň, pri vaginoplastike sa zvyčajne používajú vnútorné stehy, ktoré sa automaticky vstrebú po jednom až jeden a pol mesiaci. Doba rekonvalescencie pri vaginoplastike pomocou injekcií kyseliny hyalurónovej je kratšia ako pri chirurgickom zákroku. Spôsob korekcie však odporučí lekár po konzultácii v závislosti od množstva potrebných zákrokov.
Eunika pred rokom
Dobrý deň, môj priateľ chce, aby som mala neporušenú panenskú blanu. Rozhodla som sa preto podstúpiť hymenoplastiku. Môžete mi povedať, ako dlho trvá krátkodobá hymenoplastika?
Odpovedať
Dobrý deň, krátkodobá plastika panenskej blany trvá zvyčajne do dvoch týždňov alebo do prvého pohlavného styku, pri ktorom sa panenská blana pretrhne. Účinok trojvrstvovej (dlhodobej) hymenoplastiky môže trvať až tri roky.
Štefánia pred rokom
Dobrý deň, už dlho uvažujem o plastike pošvy, pretože moje pysky sú s pribúdajúcim vekom ochabnutejšie. Aký je účel zákroku v oblasti malých pyskov ohanbia okrem zmeny ich veľkosti? Veľmi pekne vám ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Dobrý deň, plastická operácia malých pyskov ohanbia sa vykonáva za účelom zmeny ich tvaru a veľkosti (zmenšenie alebo zväčšenie), korekcie vývojových anomálií a defektov (napríklad atrézia a roztiahnutie pyskov v dôsledku pôrodu alebo úrazu). Na malých pyskoch ohanbia sa vykonáva aj korekcia hyperpigmentácie a asymetrie pyskov.
Iryna pred rokom
Dobrý deň, chcela by som si nechať odstrániť prebytočnú kožu v oblasti vulvy. Nechcem však, aby rekonvalescencia trvala príliš dlho. Koľko dní trvá hojenie po labioplastike? Čo môžem a čo nemôžem robiť po labioplastike?
Odpovedať
Dobrý deň, rekonvalescencia po labioplastike trvá zvyčajne dva až štyri týždne (dĺžka závisí od rozsahu zákroku). Po labioplastike by ste nemali mať pohlavný styk, fajčiť ani piť alkohol. Dva týždne po zákroku by ste sa mali vyhýbať pôsobeniu tepla na ošetrenú oblasť (kúpele, sauny).
Emília pred rokom
Dobrý deň, chcela by som si zväčšiť bod G, ale nechcem podstúpiť operáciu. Je možné zväčšenie bodu G pomocou kyseliny hyalurónovej? Aký je účinok a ako dlho trvá výsledok po zákroku?
Odpovedať
Dobrý deň, po zväčšení bodu G pomocou kyseliny hyalurónovej môže dôjsť k obnoveniu tonusu pošvy, čím sa zvýši citlivosť bodu G. Výsledok po zväčšení bodu G trvá štyri až šesť mesiacov.
Angelina pred rokom
Dobrý deň, raz som podstúpila hymenoplastiku a jej účinok sa mi veľmi páčil. Chcela by som si to zopakovať, no neviem či je to škodlivé. Koľkokrát môžem podstúpiť hymenoplastiku? Mám záujem o krátkodobú hymenoplastiku.
Odpovedať
Dobrý deň, krátkodobá hymenoplastika sa vykonáva maximálne dva alebo trikrát. Obmedzenie je spôsobené stenčením zvyšných častí panenskej blany počas jej pretrhnutia. Pacientke môže byť ponúknutá aj dlhodobá hymenoplastika, ktorej účinok trvá dlhšie (zvyčajne dva až tri roky).
Daniela pred rokom
Dobrý deň, rok po pôrode som podstúpila zákrok v oblasti intímnych partií (pretvarovanie pyskov). Lekár ma upovedomil o rehabilitačnom období, no zabudla som sa spýtať, ako dlho nebudem môcť mať sex.
Odpovedať
Dobrý deň, chirurg určí dĺžku sexuálnych obmedzení po operácii. Zvyčajne je potrebné zdržať sa vaginálneho sexu jeden až dva mesiace, aby sa zabránilo nepríjemným pocitom a bolesti v pošve.
Objednať sa na vyšetrenie
Táto webová stránka používa súbory cookie na účely opísané v Podmienkach spracúvania osobných údajov najmä na zabezpečenie riadneho a bezpečného fungovania webovej stránky a na prispôsobenie vzhľadu webovej stránky individuálnym preferenciám používateľa (personalizácia).
Kliknite na tlačidlo "Prijať", ak súhlasíte s používaním súborov cookie na účely opísané v Podmienkach spracovania osobných údajov.Súhlas s používaním súborov cookie môžete tiež odmietnuť. Zablokovaním používania všetkých súborov cookies však môže dôjsť k znefunkčneniu niektorých častí webovej stránky.

Súbory cookie - podrobnosti

Technicky nevyhnutné cookies
Slúžia na zabezpečenie funkčnosti internetovej stránky. Tieto cookies sa môžu nastavovať ako reakcia na vami vykonané činnosti, ktoré predstavujú žiadosť súvisiacu so službami, ako je napríklad vypĺňanie formulárov na odosielanie príspevkov, hodnotenie článkov atď. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.
Funkčné súbory cookie
Marketingové súbory cookie
Vyplňte formulár a my sa vám čoskoro ozveme
Kliknutím na tlačidlo “Odoslať”, súhlasíte s Podmienky spracúvania osobných údajov
Prekročený limit požiadaviek. Skúste znova o 5 minút.

Nenechajte si ujsť náš newsletter

Získate tak užitočné informácie o aktivitách našej kliniky a môžete sa stať prvými, ktorí využijú naše akcie. Byť informovaný sa oplatí! Náš newsletter odoberá viac ako 100 000 používateľov. Pridajte sa k nám aj vy.