Logo
0800200000

Maska, balzam alebo kondicionér: čo si vybrať? Podrobný sprievodca hydratačnými výrobkami na vlasy

Maska, balzam alebo kondicionér: čo si vybrať? Podrobný sprievodca hydratačnými výrobkami na vlasy
Čítať 10 minút | Vytvorené: 4 marec 2024 | aktualizované: 4 marec 2024 | 300 300
Ak chcete aby boli vaše vlasy zdravé a silné, vyberte si správne ošetrujúce produkty (masky, balzamy a kondicionéry), vďaka ktorým budú vaše vlasy hydratované a lesklé.

Čo je balzam na vlasy?

Balzam na vlasy je kozmetický prípravok, ktorý sa používa na starostlivosť o vaše vlasy. Balzam sa zvyčajne používa po šampóne na zníženie statickej elektriny vo vlasoch a uľahčenie rozčesávania. Balzamy na vlasy majú hydratačné vlastnosti a vyhladzujú kutikulu po šampóne. V dôsledku používania balzamu môžu byť vlasy hladšie a ľahšie upraviteľné.

Aký je rozdiel medzi kondicionérom, balzamom a maskou na vlasy?

Kondicionéry, balzamy a masky sú produkty používané na hydratáciu vlasov. Zložením sú prakticky rovnaké, obsahujú hydratačné zložky (glycerín a propylénglykol), výživné oleje, posilňujúce látky (bielkoviny a ceramidy). Produkty sa môžu líšiť konzistenciou a spôsobom aplikácie.

Maska na vlasy je určená na dlhodobé pôsobenie, vyžaduje dlhšie pôsobenie ako balzam a kondicionér a môže sa používať menej často. Vlasový kondicionér sa líši od vlasového balzamu tým, že má menej hustú textúru, ľahko sa zmýva a pri aplikácii vyžaduje kratšiu čakaciu dobu.

Bezoplachové vlasové kondicionéry chránia pred negatívnymi vplyvmi prostredia a po použití nevyžadujú oplachovanie vodou. Balzamy vyhladzujú šupinky vlasov a uľahčujú styling. Používať môžete masky, kondicionéry alebo balzamy, nemá zmysel používať všetky 3 produkty kvôli podobnosti ich účinkov.

Druhy balzamov na vlasy

V závislosti od spôsobu aplikácie sú balzamy buď umývateľné alebo bezoplachové. Bezoplachové balzamy sú vhodné pre poškodené vlasy, pretože poskytujú dodatočnú ochranu až do ďalšieho umytia vlasov. Bezoplachové balzamy môžu obsahovať látky, ktoré chránia pred ultrafialovým žiarením. Ďalšie druhy balzamov:

  • hydratačný balzam na vlasy - vhodný na suché vlasy, obsahuje oleje a pantenol, ktoré majú hydratačné vlastnosti;
  • balzam na poškodené vlasy - určený na lámavé a rozštiepené končeky po farbení, trvalej, neustálom používaní tepelných nástrojov (fén a kulma). Vyhladzuje vlasové šupiny, robí ich hladšími a lesklými;
  • keratínový balzam na vlasy - obsahuje keratín (proteín), ktorý pomáha dodať vlasom pružnosť, silu a lesk;
  • tónovací balzam na vlasy - určený na dočasnú zmenu farby alebo zachovanie existujúceho odtieňa. Tónovací balzam na vlasy, na rozdiel od farbív, nepoškodzuje vlasy, pretože neobsahuje amoniak, ale farba sa rýchlo zmyje;
  • tónovací balzam na sivé vlasy - používa sa na zamaskovanie sivých vlasov. Šedé vlasy môže byť menej nápadné, ale nezakryje ich, pretože neobsahuje chemické činidlá, ktoré dlhodobo menia farbu vlasov;
  • balzam na odfarbené vlasy - vhodný pre blondínky pre lesk vlasov a zdravý vzhľad po odfarbení alebo melírovaní;
  • bezsulfátový balzam na vlasy - určený pre suché, slabé a farbené vlasy. Neobsahuje sulfát (agresívna zložka, ktorá môže ničiť hydrolipidickú vrstvu vlasov);
  • balzam na vlasy bez silikónu je prípravok na starostlivosť o vlasy bez obsahu silikónov. Po použití balzamov so silikónmi môžu byť vlasy pružnejšie a hladšie. Silikón je ale pre vlasy škodlivý, pretože ničí keratín v jeho zložení, čo vedie ku krehkosti a vypadávaniu vlasov;
  • balzam na farbené vlasy - určený na ochranu farby vlasov pred vymývaním a vyblednutím;
  • balzam na mastné vlasy - neobsahuje oleje, ktoré vlasy zaťažujú a prispievajú k rýchlejšiemu znečisteniu vlasovej pokožky;
  • balzam na kučeravé vlasy - používa sa na kučery, aby sa znížilo zamotanie a uľahčilo rozčesávanie. Vlasy, ktoré vyzerajú pórovito, tiež potrebujú balzam na kučeravé vlasy, ktorý im dodá pružnosť a lesk.

Balzamy na vlasy môžu byť profesionálne (na použitie v salónoch) aj na domáce použitie. Podľa konzistencie existujú balzamy-masky (majú hustú textúru) a balzamy-kondicionéry na vlasy (majú tekutú konzistenciu a vlasy nezaťažujú). Dámske a pánske balzamy na vlasy sa nelíšia zložením, prípravky pre mužov majú silnejší a štipľavejší zápach.

Na čo slúži balzam na vlasy?

Balzam na vlasy je potrebný na dodatočnú starostlivosť po očistení. Funkcie balzamov na vlasy:

  • vlasy sú hladké a lesklé;
  • uľahčujú styling a česanie;
  • vyhladzujú vlasovú kutikulu po použití šampónu;
  • zvlhčujú a zjemňujú vlasy;
  • znižujú statickú elektrinu a krepovateniu vlasov.

Balzamy na farbené vlasy umožňujú zachovať odtieň dlhšie po farbení. Na ochranu pred tepelnými účinkami fénu alebo žehličky na vlasy možno použiť prípravky s obsahom silikónov.

Ako si vybrať balzam podľa typu vlasov?

Vlasové prípravky je potrebné vyberať v závislosti od ich typu. Odporúčania pre výber balzamu na vlasy:

  • mastná pokožka hlavy – vlasy sa rýchlo mastnia, dochádza k zvýšenej produkcii kožného mazu. Vhodné balzamy s proteínmi a bylinnými extraktmi (aloe a harmanček), bez olejov a mastných kyselín;
  • suchá pokožka hlavy - krehké a slabé vlasy, rýchlo sa rozštiepia končeky. Odporúča sa používať balzamy obsahujúce vitamíny na vlasy (E, C), oleje a panthenol;
  • normálna vlasová pokožka - charakterizovaná silným vlasom, leskom a rýchlym rastom. Vlasy nepotrebujú hĺbkovú hydratáciu, vhodné sú balzamy bez špeciálnych prísad.

Na farbené a poškodené vlasy potrebujete balzam bez sulfátov a parabénov, ktoré môžu poškodiť kutikulu. Masky a kondicionéry pre poškodené vlasy by mali obsahovať proteíny a keratín. Produkty s kyselinou nikotínovou na vlasy sú vhodné na posilnenie vlasových folikulov a urýchlenie ich rastu.

Dôležité aktívne zložky v balzame, kondicionéri a maske na vlasy

Kvalitné balzamy, masky a kondicionéry pre vlasy obsahujú hydratačné zložky a prírodné rastlinné extrakty (riasy, harmanček a aloe vera). Aktívne zložky v produktoch starostlivosti o vlasy:

  • zvlhčovadlá (absorbujú vlhkosť a zvlhčujú vlasy) - glycerín, aminokyseliny, peptidy, kyselina hyalurónová a urea;
  • zmäkčovadlá (olejové látky, ktoré vyživujú a chránia vlasy) - oleje (kokosový, olivový a arganový), lipidy a mastné kyseliny;
  • okluzory (vytvárajú ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje strate vlhkosti) - silikón, lanolín, vosk, minerálne oleje a vazelína;
  • posilňujúce látky - bielkoviny (pšenica a hodváb), keratín, kolagén a elastín.

Masky a balzamy obsahujú konzervačné látky (sulfity a benzoáty), ktoré predlžujú trvanlivosť kozmetiky, no môžu vyvolať alergické reakcie. Emulgátory (cetearylalkohol a polysorbáty) sa tiež pridávajú do produktov starostlivosti o vlasy, ktoré pomáhajú udržať všetky zložky masiek a balzamov v jednej zmesi.

Ako si vybrať masku na vlasy podľa jej zloženia?

Pri nákupe masky na vlasy si treba naštudovať jej zloženie. Na začiatku zoznamu zložiek by mala hydratačná maska ​​na vlasy obsahovať glycerín, panthenol a kyselinu hyalurónovú. Odporúčania pre výber masky na vlasy v závislosti od typu vlasov:

  • maska ​​na suché vlasy – môže obsahovať vodu, keratín, kolagén, oleje (olivový, kokosový). 
  • výživná maska ​​pre suché vlasy by nemala v prvom rade obsahovať sírany, pretože môžu zvýšiť krehkosť kučier;
  • maska ​​na mastné vlasy – môže obsahovať sulfáty, panthenol, rastlinné extrakty (žihľava, harmanček a aloe vera);
  • maska ​​na porézne vlasy - zloženie by malo obsahovať panthenol, glycerín a ceramidy (látky, ktoré obnovujú lipidovú bariéru vlasov a zlepšujú ich štruktúru);
  • maska ​​na posilnenie a obnovu vlasov - mala by obsahovať aminokyseliny (arginín a cysteín), vitamíny (E, PP). Masky s keratínom a kolagénom pomáhajú zlepšiť vzhľad vlasov.

Proteínové masky sú použiteľné pre všetky typy vlasov, obsahujú sójové, pšeničné, kolagénové proteíny a pomáhajú dodať lesk a hladkosť. V prípade mastnej pokožky hlavy sa masky môžu používať každý deň. Ak sú vlasy suché bude stačiť použiť masku raz až dvakrát týždenne alebo použiť bezoplachovú masku, ktorá vytvorí ochrannú vrstvu až do ďalšieho umytia.

Je lepšie používať hotové výrobky ako domáce masky na vlasy. Domáce masky nepoškodzujú vlasy, ale bez chemických zložiek nie sú schopné vyhladiť vlasovú kutikulu.

Ako sa naučiť rozlišovať zložky v balzame na vlasy?

Na štítku balzamu na vlasy výrobcovia uvádzajú zložky obsiahnuté v jeho zložení. Hlavné zložky hydratačných balzamov a kondicionérov na vlasy:

Zloženie balzamu na vlasy

Komponent

Názov

Vlastnosti

Voda

Aqua

Hlavná zložka, hydratuje vlasy.

Cetearylalkohol

Cetearyl Alcohol

Dodáva konzistenciu, hydratáciu a jemnosť.

Glycerol

Glycerin

Hydratuje a udržuje vlhkosť vo vlasoch.

Oleje

Argania Spinosa, Kernel Oil, Coconut oil, Olive oil, Avocado oil, Jojoba oil 

Vyživujú, hydratujú a dodávajú vlasom lesk.

Panthenol

Panthenol

Hydratuje, zjemňuje a zlepšuje štruktúru vlasov.

Proteíny

Hydrolyzed Protein

Posilňujú vlasy a zabraňujú lámavosti.

Vitamín E

Tocopherol

Antioxidant, zabraňuje deštruktívnym účinkom voľných radikálov.

Bylinné a rastlinné extrakty

Chamomilla recutita, Flower extract, Aloe vera extract, Lavender extract

Upokojujú, vyživujú vlasy a dodávajú lesk.

Ceramidy

Ceramide

Obnovujú lipidovú bariéru vlasov.

Silikóny

Cetearyl methicone, Cetyl Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Disiloxane, Lauryl Methicone Copolyol

Dodávajú vlasom hladkosť a lesk.

Ktoré zložky vlasového kondicionéra sú najlepšie na hydratáciu?

Profesionálny vlasový kondicionér obsahuje povrchovo aktívne látky (tenzidy), ktoré pomáhajú znižovať elektrostatický náboj vlasov, dodávajú im lesk a hladkosť. Hydratačné zložky kondicionéru pre vlasy:

  • glycerol;
  • panthenol;
  • kyselina hyalurónová;
  • rastlinné oleje (arganový, olivový a makadamový);
  • rastlinné extrakty (aloe vera a harmanček).

Kondicionér musí zodpovedať typu vašich vlasov. Na mastné vlasy je potrebné zvoliť bezolejový kondicionér, aby nevyvolával nadmernú tvorbu mazu na vlasovej pokožke. Kondicionér na kučeravé vlasy môže obsahovať ceramidy a aminokyseliny, ktoré zabraňujú lámavosti a zamotávaniu kučier. Pri vypadávaní vlasov potrebujete liečivý kondicionér, ktorý vám po vyšetrení predpíše trichológ.

Ktorým zložkám sa v maske na vlasy najlepšie vyhnúť?

Niektoré zložky masky na vlasy môžu spôsobiť vysušenie vlasov, ich lámavosť, podráždenie pokožky hlavy a alergické reakcie. Zložky, ktorým sa treba vyhnúť v maskách na vlasy:

  • sírany - môžu spôsobiť alergie;
  • parabény - konzervačné látky, ktoré môžu spôsobiť podráždenie pokožky a hormonálnu nerovnováhu;
  • silikóny - vlasy sú ťažšie a môžu zničiť keratín v ich štruktúre;
  • minerálny olej - podporuje stratu vlhkosti vo vlasoch;
  • ftaláty - môžu prispieť k rozvoju hormonálnej nerovnováhy:
  • etylalkohol - spôsobuje podráždenie a suchosť pokožky hlavy;
  • umelé farbivá a príchute - môžu vyvolať alergické reakcie;
  • polyetylénglykol - spôsobuje podráždenie pokožky.

Ak máte citlivú pokožku alebo sklon k alergiám, odporúča sa masku pred použitím otestovať. Naneste malé množstvo produktu na pokožku dlane a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Ak pokožka začervenie alebo je podráždená, prestaňte prípravok na vlasy používať.

Ako používať balzam na vlasy?

Pred použitím balzamu si musíte prečítať návod, pretože vlasové prípravky vyžadujú rôznu aplikáciu Pre správne umytie vlasov musíte najskôr použiť šampón, ktorý zbaví pokožku hlavy prebytočného mazu a nečistôt a následne naniesť balzam alebo kondicionér. Pravidlá používania balzamu na vlasy:

  • aplikujte ho na vlhké vlasy po umytí šampónom;
  • produkt aplikujte po celej dĺžke vlasov;
  • dodržujte čas uvedený v návode;
  • balzam opláchnite teplou vodou.

Na rovnomerné rozloženie balzamu môžete použiť hrebeň so širokými zubami. Maska na vlasy by sa tiež nemala nanášať ku korienkom a nechať pôsobiť dlhšie ako 15 minút. Na konci umývania vlasov si môžete vlasy opláchnuť studenou vodou, aby ste uzavreli šupiny a dodali vlasom lesk.

Kedy aplikovať balzam na vlasy?

Balzam sa má aplikovať na vlhké vlasy, keď sa pokožka hlavy umyje šampónom. Existuje aj Pre-poo metóda umývania vlasov, pri ktorej sa balzam nanáša na vlhké vlasy na niekoľko minút pred použitím šampónu. Potom sa aplikuje šampón a zmyje sa teplou vodou. Po opláchnutí šampónu sa balzam alebo kondicionér znovu nanesie na vlasy, aby boli hladké a ľahko sa rozčesávali.

Ako a kde správne aplikovať balzam na vlasy?

Balzam nanášajte správne od stredu vlasov ku končekom, vyhnite sa korienkom. Používanie zvlhčovačov na korienky vlasov môže viesť k nadmernému masteniu pokožky hlavy. Kondicionér je tiež potrebné naniesť na celú dĺžku vlasov, okrem korienkov. Ak chcete lepšie aktivovať zložky produktov starostlivosti, môžete si vlasy rozčesať.

Je potrebné umyť balzam z vlasov?

Väčšinu vlasových balzamov a kondicionérov je potrebné po aplikácii opláchnuť teplou vodou. Je dôležité zabezpečiť, aby bol výrobok z vlasov úplne odstránený, inak budú vlasy vyzerať zlepene a mastne.

Bezoplachové balzamy sa aplikujú na vlhké, uterákom vysušené vlasy a nevyžadujú oplachovanie vodou. Dvojfázové vlasové kondicionéry sa tiež nezmývajú, nanášajú sa na čisté (mokré alebo suché) vlasy pred česaním.

Dokáže maska ​​obnoviť suché a poškodené vlasy?

Maska môže zvlhčiť kučery a zlepšiť ich vzhľad, ale neobnovuje suché alebo poškodené vlasy. Výskumy ukázali, že produkty starostlivosti o vlasy neprenikajú do hĺbky a zostávajú na povrchu. Masky a kondicionéry nemenia molekulárnu štruktúru vlasov a nedokážu ju obnoviť.

Čo lepšie hydratuje vlasy: kondicionér, balzam alebo maska?

Maska, kondicionér a balzam majú rovnaký hydratačný účinok. Pri výbere produktu starostlivosti o vlasy sa musíte zamerať nie na názov, ale na zloženie produktu. Oleje, lipidy, aminokyseliny a proteíny dobre vyživujú a zvlhčujú vlasy. Kokosový, olivový, makadamiový a arganový olej hydratujú vlasy do hĺbky.

Normálne vlasy, ktoré nie sú suché a mastné, nepotrebujú dodatočnú hydratáciu, na umytie stačí bežný šampón a kondicionér. Na suché a poškodené vlasy je potrebné používať hydratačné a výživné masky a balzamy (s olejmi a kyselinou hyalurónovou).

Čím nahradiť kondicionér na vlasy?

Balzam na vlasy môžete nahradiť kondicionérom alebo maskou, keďže majú takmer rovnaké zloženie. Prípravky na starostlivosť o vlasy nenahradzujte ľudovými metódami, pretože nedokážu vyhladiť kutikulu a vytvoriť na vlasoch ochrannú vrstvu.

Dermatológia v Doktorpro v Bratislave

Maska, balzam alebo kondicionér: čo si vybrať? Podrobný sprievodca hydratačnými výrobkami na vlasy - MUDr. Katarzyna Maria Pluta
MUDr. Katarzyna Maria Pluta
Doktorpro v Bratislave
Ružinovská 40
Rozvrh:
PO-PIA: 8:00-20:00, SO: 8:00-17:00, NE: 9:00-13:00

Časté otázky

1. V akom poradí je potrebné nanášať kondicionér a masku na vlasy?

Po umytí vlasovej pokožky šampónom naneste masku, opláchnite vodou a použite kondicionér na vlasy. Šampón čistí pokožku hlavy, maska ​​hydratuje a vyživuje vlasy a kondicionér vyhladzuje šupinky a uľahčuje rozčesávanie. Metóda Pre-poo zahŕňa aplikáciu masky pred použitím šampónu. Najprv naneste masku, potom šampón a kondicionér.

2. Môže sa použiť kondicionér na farbené vlasy na nefarbené vlasy?

Kondicionér na farbené vlasy je možné použiť na nefarbené vlasy. Kondicionéry na zachovanie farby obsahujú výživné a hydratačné zložky, ktoré prospievajú všetkým typom vlasov. Neodporúča sa používať tónovací kondicionér na nefarbené vlasy, pokiaľ nechcete zmeniť odtieň svojich vlasov.

3. V akom veku môžete používať kondicionér na vlasy?

Prípravky na vlasy pre dospelých sa neodporúčajú deťom mladším ako 6 alebo 7 rokov. Detské vlasy nepodliehajú farbeniu ani tepelnej úprave, preto si nevyžadujú použitie ďalších prípravkov. Tínedžeri môžu používať kondicionéry pre dospelých, aby sa im vlasy ľahšie rozčesávali a pôsobili uhladenejšie.

4. Kedy je potrebné použiť kondicionér na vlasy?

Kondicionér na vlasy by sa mal používať po umytí vlasov šampónom. Kondicionér je potrebné naniesť po celej dĺžke vlasov okrem korienkov. Vodou zmývateľné kondicionéry opláchnite teplou vodou, zatiaľ čo bezoplachové kondicionéry nechajte na vlasoch až do ďalšieho umývania vlasov.

5. Aký je rozdiel medzi výživujúcou a hydratačnou maskou na vlasy?

Vyživujúce a hydratačné masky sa nemusia líšiť zložením a majú na vlasy rovnaký účinok. Je potrebné zamerať sa nie na názov na obale (výživa a hydratácia), ale na zložky produktu. Vyživujúce masky obsahovať keratín, glycerín, aminokyseliny a lipidy. Kyselina hyalurónová sa môže pridať aj do hydratačných masiek. Vyberte si takú masku, ktorá najlepšie vyhovuje vašim vlasom.

6. Prečo maska ​​na vlasy spôsobuje vypadávanie vlasov?

Po maske nemôžu vlasy vypadávať, pretože kozmetické výrobky neobsahujú zložky, ktoré ovplyvňujú plešatosť. Vlasy môžu vypadávať v dôsledku hormonálnej nerovnováhy, stresu a nedostatku vitamínov. Ak chcete zistiť príčinu vypadávania vlasov, musíte sa objednať na konzultáciu u trichológa.

7. Z čoho je možné vyrobiť maska na suché vlasy?

Masky a balzamy na vlasy vyrobené doma z potravín (vajcia, kefír a med) a bylinných infúzií môžu spôsobiť alergie a viesť k poškodeniu vlasov. Pre suché vlasy je lepšie kupovať profesionálne produkty, ktoré obsahujú všetky potrebné zložky na hydratáciu a výživu.

8. Ako dlho si môžete nechať masku na vlasy?

Dĺžku ponechania masky na vlasoch udáva výrobca v návode na použitie. Väčšina masiek by sa mala nechať na vlasoch 5 až 15 minút. Nemá zmysel nechávať vlasový prípravok pôsobiť dlhšie, pretože zložky nepreniknú hlbšie do vlasových stvolov. Neodporúča sa nechávať masku na vlasoch dlhšie ako 15 minút z dôvodu rizika poškodenia vlasovej štruktúry, alergickej reakcie a podráždenia pokožky hlavy.

9. Koľkokrát týždenne by ste mali používať masku na vlasy?

Masku na vlasy je možné použiť pri každom umývaní vlasov. Mastné vlasy je možné umývať spolu s maskou každý deň alebo každý druhý deň, na suché vlasy stačí použiť šampón alebo masku raz až dvakrát týždenne.

10. Je možné pridať balzam do farby na vlasy?

Do farby na vlasy by ste nemali pridávať balzam, pretože môžete zmeniť jej účinok. Pridanie masky do farby môže mať za následok nerovnomerné zafarbenie alebo zmeny odtieňa. Masku by ste mali použiť po farbení na hydratáciu a výživu vlasov.

11. Mám aplikovať masku na vlasy pred alebo po balzame?

Po použití šampónu a kondicionéru je potrebné aplikovať masku na vlasy. Masku je možné použiť aj hneď po umytí šampónom, bez balzamu.

Hodnotenie článku:
5 s 5 na základe 1 hodnotenie
Maska, balzam alebo kondicionér: čo si vybrať? Podrobný sprievodca hydratačnými výrobkami na vlasy
Dermatológ, trichológ.
Maska, balzam alebo kondicionér: čo si vybrať? Podrobný sprievodca hydratačnými výrobkami na vlasy
Článok preveril: MUDr. Denisa Košecká
Lekár - dermatológ. Odborný garant oddelenia dermatológie.

Máte otázky ohľadom práce oddelenia dermatológie
v DoktorPRO? Spýtajte sa!

Lekári neposkytujú online poradenstvo. Ak chcete získať presné informácie o vašom zdravotnom stave, radi vám zarezervujeme termín u lekára.

Ďalšie články k téme

Súvisiace články:

Komentáre

Laura pred mesiacom
Dobrý deň. Povedzte mi, prosím, ako dlho môžem nechať na vlasochmasku s paprikou?
Odpovedať
Dobrý deň. Paprika v maske na vlasy môže podráždiť pokožku hlavy a spôsobiť alergickú reakciu. Masku s paprikou si môžete nechať na vlasoch maximálne 5-10 minút, aby nespôsobila nežiaduce reakcie.
Veronika pred mesiacom
Dobrý deň. Povedz mi, prosím, je maska ​​dobrá, ak obsahuje sulfáty?
Odpovedať
Dobrý deň. Sulfáty sa nachádzajú takmer vo všetkých produktoch starostlivosti o vlasy. Ak máte normálne vlasy, ktoré nie sú suché a lámavé, sulfát v maske im neublíži. Maskám so sulfátmi by ste sa mali vyhnúť, ak máte suché alebo poškodené vlasy, pretože môžu vlasy ešte viac vysušiť.
Vanessa pred mesiacom
Dobrý večer. Mám otázku: aké kondicionéry na vlasy sú považované za najlepšie?
Odpovedať
Dobrý večer. Dobrý kondicionér na vlasy by mal obsahovať vitamíny, bielkoviny a prírodné rastlinné extrakty. Medzi ďalšie účinné hydratačné kondicionéry patrí glycerín, kyselina hyalurónová a rastlinné oleje.
Simona pred mesiacom
Dobrý deň. Vysvetlite mi, prosím, ako správne používať kondicionér na vlasy?
Odpovedať
Dobrý deň. Kondicionér na vlasy by sa mal aplikovať na vlhké vlasy umyté šampónom. Kondicionér sa nanáša od stredu vlasov ku končekom, nie na korienky vlasov. Po 2-5 minútach je potrebné produkt z vlasov opláchnuť teplou vodou.
Agata pred mesiacom
Dobrý deň. Povedzte mi, prosím, sú kórejské balzamy na vlasy dobré?
Odpovedať
Dobrý deň. Pri výbere balzamu sa musíte zamerať nie na krajinu pôvodu, ale na zloženie výrobku. Dobré hydratačné balzamy by mali obsahovať glycerín, rastlinné oleje, vitamíny, kolagén a bielkoviny.
Objednať sa na vyšetrenie
Táto webová stránka používa súbory cookie na účely opísané v Podmienkach spracúvania osobných údajov najmä na zabezpečenie riadneho a bezpečného fungovania webovej stránky a na prispôsobenie vzhľadu webovej stránky individuálnym preferenciám používateľa (personalizácia).
Kliknite na tlačidlo "Prijať", ak súhlasíte s používaním súborov cookie na účely opísané v Podmienkach spracovania osobných údajov.Súhlas s používaním súborov cookie môžete tiež odmietnuť. Zablokovaním používania všetkých súborov cookies však môže dôjsť k znefunkčneniu niektorých častí webovej stránky.

Súbory cookie - podrobnosti

Technicky nevyhnutné cookies
Slúžia na zabezpečenie funkčnosti internetovej stránky. Tieto cookies sa môžu nastavovať ako reakcia na vami vykonané činnosti, ktoré predstavujú žiadosť súvisiacu so službami, ako je napríklad vypĺňanie formulárov na odosielanie príspevkov, hodnotenie článkov atď. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.
Funkčné súbory cookie
Marketingové súbory cookie
Vyplňte formulár a my sa vám čoskoro ozveme
Kliknutím na tlačidlo “Odoslať”, súhlasíte s Podmienky spracúvania osobných údajov
Prekročený limit požiadaviek. Skúste znova o 5 minút.

Nenechajte si ujsť náš newsletter

Získate tak užitočné informácie o aktivitách našej kliniky a môžete sa stať prvými, ktorí využijú naše akcie. Byť informovaný sa oplatí! Náš newsletter odoberá viac ako 100 000 používateľov. Pridajte sa k nám aj vy.